28/09/2018

Košarkaški klub “Centar” obavještava svoje članove, prijatelje kluba, košarkašku i sportsku javnost da je UO kluba, 27.09.2018. godine potpisao UGOVOR o fuziji sa Košarkaškim klubom “Jedinstvo 1950”. Na osnovu ovog ugovora svi članovi-igrači K.K. “Centar” u narednoj takmičarskoj sezoni treniraće i takmičiće se pod imenom K.K. “Jedinstvo 1950”.

 

K.K. “Centar” je osnovan 2003. godine kao sportska društvena organizacija i kao takva uredno je registrovana od prvog dana kod Ministarstva sporta Crne Gore i u Košarkaškom Savezu Crne Gore (KSCG).

Od prve sezone osnivanja klub se takmičio sa svojim mlađim selekcijama u sistemu takmičenja KSCG. Nakon dvije godine od osnivanja klub već postiže vrijedne rezultate u takmičenjima mlađih kategorija, najprije u sjevernoj regiji, a kasnije i ozbiljne rezultate i na nivou države.

Pet godina nakon osnivanja postaje jedan od najmasovnijih košarkaških klubova na sjeveru Crne Gore koga prate i veoma značajni takmičarski rezultati pa se može reći da u takmičarskom smislu K.K. “Centar” postaje lider na sjeveru Crne Gore i staje uz rame sa najboljim klubovima u državi.

K.K. “Centar” postaje u mlađim kategorijama Prvak Crne Gore, igra završne turnire najboljih ekipa u Crnoj Gori, sa kadetima i juniorima igra SUPER LIGE od njihovog osnivanja (8 najboljih timova u državi), takmiči se sa seniorima u Prvoj B CKL, plasira se u PRVU CKL u kojoj se takmiči dvije sezone.

Posebno naglašavamo najznačajniji uspjeh kluba a to je veliki broj reprezentativaca Crne Gore u svim državnim selekcijama.

 

Ovom prilikom želimo da navedemo samo najvažnije razloge o fuziji K.K. “Centar” sa K.K. “Jedinstvo 1950”:

  • Nedostatak minimalnih uslova za rad (loši termini u Sportskom centru “Nikoljac” i katastrofalni uslovi za rad u O.Š. “Marko Miljanov” u kojoj ovih dana treba da počnu radovi na sanaciji koji će trajati 90 dana;
  • Novi Zakon o sportu iziskuje puno vise administrativnih, finansijskih i kadrovskih obaveza koje u ovom trenutku (sa postojećim) klub ne može prevazići niti ispuniti;
  • Nedovoljna finansijska sredstva koja klub dobija od lokalne samouprave ne mogu pokriti više od 25% osnovnih potreba kluba…

 

Fuzija između K.K. “Centar” i K.K. “Jedinstvo 1950” ne znači gašenje jednog kluba već stvaranje drugačijih odnosa u saradnji dva kluba.

Share