K.K. "Centar" je osnovan 2003. godine. Osnovao ga je Goran Rika Vojinović. Upravni odbor kluba čine Goran Vojinović, Nenad Vojinović, Nebojša Vojinović, Ljubomir Zlajić i Marko Femić. Klub je registrovan u ministarstvu sporta Crne Gore, košarkaškom savezu Crne Gore i u javnoj ustanovi Centar za sport i rekreaciju u Bijelom Polju.

U prvoj takmičarskoj sezoni 2003/2004 klub se takmičio sa dvije mlađe selekcije: pionirima i kadetima. Već sledeće godine K.K. "Centar" je imao u sistemu takmičenja sve mlađe muške selekcije: mlađe pionire, pionire, kadete i juniore. Nakon dvije godine postojanja klub je prijavio i seniorsku selekciju u 1B CKL i od te godine klub se takmiči sa svim muškim selekcijama.

Poslije tri godine postojanja K.K. "Centar" je postao jedan od najboljih i najorganizovanijih klubova na sjeveru Crne Gore i počeo da bilježi značajnije rezultate.

U svojoj istoriji klub je bio prvak sjeverne regije u svim mlađim selekcijama. Takođe, učestvovao je i sa svim mlađim selekcijama na finalnim turnirima Crne Gore.

Centar je bio dva puta prvak Crne Gore sa starijim juniorima. U kategoriji kadeta osvojio drugo mjesto u Crnoj Gori, kao i sa juniorima.

K.K. "Centar" je učenik mnogih međunarodnih turnira. Na turniru u Užicu sa juniorima osvojio je prvo mjesto. Organizovao je veliki broj reprezentativnih selektivnih treninga i učestvuje u svim reprezentativnim akcijama sa svojim igračima, od kojih su mnogi i reprezentativci Crne Gore što je izuzetno veliki uspjeh. Organizator je Memorijalnog košarkaškog turnira "Nikola Rosi Vojinović", koji je i dva puta osvojio.

Najveći uspjeh kluba je plasman u 1A CKL u sezoni 2012/2013. Klub je bio učesnik u ligi najboljih Crne Gore dvije godine.

U klubu trenutno trenira oko 60-ak igrača svih uzrasta koja se takmiče u svim mlađim selekcijama na nivou Crne Gore. Sa njima rade dva trenera Goran Rika Vojinović i Goran Pop Popović.

Najveći uspjeh trenera Gorana Rike Vojinovića jeste to što je bio prvi trener Predraga Peđe Drobnjaka. Drobnjak je evropski i svjetski prvak u košarci sa reprezentacijom Srbije i Crne Gore. Igrao je u Evroligi za Partizan (Beograd, Srbija), Efes Pilsen (Istanbul, Turska) i Tau Ceramica (Vitoria, Španija). Takođe, igrao je i u NBA ligi za Seattle Supersonics, Los Angeles Clippers i Atlanta Hawks.

Igrači koji su počeli svoju karijeru u našem klubu i igraju u kvalitetnim domaćim klubovima, kao i u inostranstvu su: Nemanja Radović (Mursija, Španija), Filip Knežević (River Andorra, Španija), Gligorije Rakočević (Cantwell-Sacred Heart High School, Los Angeles USA), Peđa Konatar (Bishop Word High School, Kansas City USA), Emir Hadžibegović (Mornar, Crna Gora), Andrija Slavković (Budućnost, Crna Gora), Marko Kljajević (Mega Bemax, Srbija).